divendres, 15 de novembre del 2013

Mentira, d'Enrique de Heriz

El dijous 24 d'octubre vam començar el ritme normal de les tertúlies amb La lluvia antes de caer, una novel·la original que crida l'atenció per la seva estructura i la narració, encara que sembli dir poca cosa, podem dir que per a la majoria dels assistens va ser una "novel·la diferent". 

La propera trobada és el dia 28 de novembre i parlarem sobre Mentira,d'Enrique de Hériz, un autor nascut a Barcelona el 1964. Va estudiar Filologia Hispànica. El 1994 va publicar la seva primera novel·la. Des de molt jove va treballar en el món editorial, on va arribar a ser director editorial d’diciones B, càrrec que va intentar combinar amb l’escriptura de novel·les. Finalment, va deixar la feina per dedicar-se a la seva vocació. Amb la seva primera novel·la, El día menos pensado (Ediciones B, 1994), va obtenir un impressionant èxit de crítica, que el va confirmar posteriorment com a autor amb l’acollida que va tenir Historia del desorden(Seix Barral, 2000). El 2003 va aconseguir el premi UNED de narrativa breu amb Sorda, pero ruidosa. Ha treballat de traductor i editor. Amb l’obra Mentira va guanyar el V Premi Llibreter 2004. 

Podeu trobar una crítica molt interessant al blog Encuentosydesencuentos's. Un paseo entre cuentos y libros con Inés Macpherson(http://encuentosydesencuentos.wordpress.com/2011/10/13/enrique-de-heriz-y-su-extraordinaria-y-vital-mentira/).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada