dimecres, 9 d’abril del 2014

Propera trobada al CIARGA


El dimarts 29 d'abril, a les 6 de la tarda, ens trobarem a l'espai CIARGA de Santa Margarida i els Monjos per fer la tertúlia literària al voltant de la novel·la Els anys robats de Tània Juste. En aquest cas, compartirem espai i lectura amb el Club de la biblioteca Torras i Bages de Vilafranca. Comptarem també amb la presència de l'autora i de Ramon Arnabat, president de l'Institut d'Estudis Penedesencs, que ens farà una visita guiada a les instalacions del Centre d'Interpretació de l'Aviació Republicana i la Guerra Aerea (CIARGA) a Santa Margarida i els Monjos.

Tania Juste Aranda

 Tània Juste (Barcelona, 1972) és escriptora, llicenciada en Geografia i Història per la Universitat de Barcelona.Abans de poder-se dedicar plenament a escriure, ha estat directora d'imatge i comunicació de la firma de moda Armand Basi i ha treballat com a gestora d'actes empresarials i culturals. A l'entretant, ha tingut temps de fundar una agència de viatges culturals amb seu a Barcelona de la qual ha estat copropietària.Actualment, compagina l'escriptura amb feines de traducció al català i al castellà, així com col·laboracions en llibres col·lectius.L'any 2009 va sortir publicada la seva primera novel·la, A flor de pell, un homenatge als temps esperançats de la República i ara, avançant una mica més en el temps i situant-se en plena Guerra Civil, publica Els anys robats.També ha participat en l'antologia Veus de la nova narrativa catalana (Empúries, 2010)
Font: Grup 62

Entrevista a l'autora Tània Juste

Els anys robats
En Josep sap que la Rosa serà l’amor de la seva vida només veure-la, però l’inici de la seva relació es veu interromput per una guerra que tot just acaba de començar. Una guerra que els portarà a tots dos per camins que no s’esperen. En Josep, per la seva condició de mecànic, és enviat a un dels camps d’aviació des d’on surten cap al front tots els avions que lluiten per salvar una Barcelona cada cop més ocupada. Una Barcelona on viuen totes les dones de la seva vida: la mare, les germanes i sobretot, la Rosa. A mida que avança la guerra, el destí el portarà a viure situacions que mai havia imaginat, a conèixer persones que per sempre més guardarà al seu record, i finalment, acabarà allà on no s’espera.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada