divendres, 20 de juny del 2014

Cloenda amb el comissari Ricciardi

La darrera trobada de la temporada va ser el 19 de juliol, al pati del restaurant El Racó de la Cigonya de Santa Margarida i els Monjos, on vam comentar, mentre compartíem un berenar-sopar, la novel·la de Maurizio de Giovanni, La primavera del comissari Ricciardi.
Va agradar el fet que l'obra trenqui amb els esquemes típics de la novel·la policíaca, és una mica diferent el plantejament. Utilitza molts personatges amb vides força tèrboles  i els capítols poden incloure més d'una història que pot acabar desorientant al lector. El personatge del comissari Ricciardi desperta simpatia malgrat ser un home fosc amb una infància que deixa entendre poc feliç, atormentat pels fets que comporta la seva feina i que delata situacions angoixants. Algú dels tertulians va suggerir que la trama d'aquesta obra podria portar-se al cinema amb Marcello Mastroianni i Sofia Loren com a protagonistes.

Amb aquesta lectura, els tertulians han descobert un nou escriptor, especialment els amants del gènere negre, i s'han engrescat a llegir algun títol més dels cuatre de la sèrie del Comissari Ricciardi.

Acabem el curs 2013-2014 amb l'interès de començar-ne un altre el mes de setembre, la qual cosa  significarà els deus anys del club de lectura de la biblioteca de Santa Margarida i els Monjos.

Bon estiu!!!






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada