dilluns, 24 de novembre del 2014

Habitacions tancades

"Habitacions tancades" la novel·la de Care Santos serà la lectura que comentarem el dijous 29 de novembre, a les 7 del vespre, a la sala d'actes de la biblioteca.
  L'obra
 Els Lax, la nissaga barcelonina de la novel·la.
Els patriarques Maria del Roser Golorons, hereva d’una rica família tèxtil de Mataró (Barcelona), i el seu marit, Rodolfo Lax, un empresari visionari, urbanista i milionari gràcies al pla Cerdà, inicien aquest relat, en el qual es narren les misèries i intrigues de tres generacions de la burgesia catalana.
Els Lax viuen en un palauet de Passeig de Gracia, amb totes les comoditats i gran quantitat de personal de servei. Des del seu palauet modernista, els Lax assistiran al canvi de segle i seran testimonis de la profunda transformació de la ciutat, els seus habitants i els seus costums.
Habitacions tancades compta amb una vuitentena de personatges imaginaris i de reals com Francesc Macià, Antonio Maura el rei Alfons XIII, Ramón Bassegoda, arquitecte i conservador d’Antoni Gaudí o Eusebi Güell, mecenes de Gaudí. Tots ells formen part de la societat barcelonia de l’època que Care Santos ha volgut recrear.



Care Santos va néixer a Mataró (Barcelona) l'any 1970. Va començar a escriure als 8 anys i des de sempre va saber que no volia fer altre cosa. Als catorze va guanyar el seu primer premi literari i als 25 va publicar el primer llibre. Des del començament va compaginar el català i el castellà en la seva obra, però no ha estat fins el 2011 que no ha acomplert un vell somni: publicar la seva primera novel·la en català per a adults, Habitacions tancades (Planeta). Tot i això, és autora de sis novel·les, sis llibres de relats, dos poemaris (tots en castellà) i d'una nombrosa obra per a joves i infants. En aquest terreny, és una de les autores més llegides del nostre país. Ha obtingut els premis Gran Angular, Ramon Muntaner i Protagonista Jove, ha fer d'antòloga del llibre "Un deu. Antologia del nou conte català" i ha publicat els llibres de no ficció "Deixa'm acabar" i "Supermare. Mil maneres de ser una mare feliç", ambdós a Columna. Fa molt poc ha enllestit el seu primer text teatral, "Truca abans d'entrar". Ha col·laborat amb mitjans de comunicació com Diari de Barcelona, Presència, Catalunya Ràdio, COM Ràdio o Barcelona Televisió, és crítica literària, ha presidit una associació de joves escriptors i actualment imparteix de tant en tant tallers literaris. La resta del temps l'ocupa a veure créixer les seves tres criatures que, en les seves paraules, són "les seves millors obres".

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada